Paralympiamatkan alku

Postauksen alku on kirjoitettu eilen (2.9.) lentokoneessa. Kisakylään saavuttiin aika myöhään ja olin aivan poikki melkein 24 tunnin matkustuksesta, enkä jaksanut enää ruveta laittamaan tekstiä nettiin.

*******

Vähän vaikea edelleen uskoa, että oikeasti olen tässä: istun lentokoneessa suuntana Rio de janeiro ja ensimmäiset paralympialaiseni. tätä kohti on tehty töitä aktiivisesti ainakin se 4 vuotta. Lontooseen oma tulokseni olisi riittänyt, mutta Suomen maapaikat eivät riittäneet minun lähettämiseen sinne. Siispä nyt paralympialaisdebyyttini.

Twitterissä ja Facebookissa olen kertonut, kuinka mainiosti viimeistelyharjoitukset kotimaassa ovat sujuneet. Tein harjoitusennätyksiä sekä 100 metrillä että pituushypyssä. Edelleenkään en ole treeneissä hypännyt pituutta 450 )tai Teneriffalla viime keväänä kerran hyppäsin), mutta tapanani on hypätä kisoissa paremmin kuin harjoituksissa. 100 metrin harjoitusennätysjuoksuussa kuvittelin siihen vähän itseäni edelle sen kilpakulppani, joka piti saada kiinni. Pituushypyssä ihan samanlainen mielikuva ei toiminut. Pelottavan hyviä harjoituksia kuitenkin!

Minua jännittää. Onhan paralympialaiset kiistämättä suurimmat kisat, joihin ole ikinä osallistunut. Olen nyt myös ensimmäistä kertaa matkalla paikkaan, jossa on niin suuri aikaero Suomeen verrattuna (6 tuntia). En tiedä, kuinka kroppani reagoi aikaeroon ja kuinka helposti palaudun siitä tai olen palautumatta. Aloitan kisani jo ensimmäisenä kisapäivänä, eli 8. päivä. Siihen ei ole hirveän pitkä aika. Vähän siis jännitän, kuinka olen mahtanut selvitä aikaerorasituksesta siihen mennessä.

Olen ensimmäinen suomalainen kisaamassa. Sillä saan varmasti huomiota suoritukselleni. Vaikka olen EM-kisamitalisti, olen tähän saakka ”selvinnyt” ilman suurempaa mediahuomiota. Paralympialaisten myötä varmasti minäkin sitä saan osakseni hieman enemmän. Sekös sitten vielä jännittää lisää, että millaista palautetta sitä sitten mediassa ja somessa saa – ihmiset eivät aina ole kovinkaan ystävällisiä urheilijoille. Toisaalta paraurheilijoiden saama kohtelu somessa on jonkin verran kiltimpää kuin vaikkapa hetki sitten päättyiden olympialaisten suomalaisurheilijoiden kohtelu.

Matkaletti: kaksi spiraalin muotoista lettiä molemmilla puolilla päätä. Letissä sinistä nauhaa.
Matkustusletit

Oman urheilemisen lisäksi Riossa jäänee aikaa muuhunkin. Pitää ainakin koettaa mennä katsomaan muiden suomalaisten suorituksia. Sen lisäksi olen asettanut itselleni haasteeksi tehdä matkan aikana joka päivä erilaisen letti. Ensin pohdin vaan jokaiseen kisasuoritukseeni (satasen alku- ja toivottavasti välierät, pituushyppy) erilaista lettiä, mutta miksipäs sitä ei sitten joka päivä lettejä väkertelisi. Olen katsonut inspiraatioksi paljon lettivideoita YouTubesta, mutta silti jää nähtäväksi, kuinka mahtaa ideat riittää koko 19 päivän matkaan. Letteilyäni ja muita kuulumisiani Riosta voi seurata Twitterissä (@ronjao) ja Facebookissa, ehkä myös Instagramissa, jos muistan tunnukseni. Enköhän vielä blogiikin kirjoita reissun aikana.

*******

Ensimmäinen päivä kisakylässä on lähtenyt käyntiin. Matkustuksen jälkeen uni maittoi. Tänään ohjelmassa lähinnä rentoa oleilua, ympäristöön, ilmastoon ja aikaeroon totuttelua. Pieni kierros kisakylässä tuli jo tehtyä ja löytyi ainakin aika paljon suihkulähteitä.

Vajaa viikko siihen, että pääsen radalle. En malttaisi odottaa!

P.s. Kannattaa seurata myös Paralympiakomitean Twitteriä ja Facebookia, niin kuulee muidenkin huippujen suomalaisten kuulumisia. Kisaohjelmakin on hyvä katsoa etukäteen, jotta tietää viritellä kisakatsomon oikeaan aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *