Sairas urheilija

Pari viikkoa sitten minulla oli suht ärhäkkä vatsatauti; vuorokauden aikana ei mikään pysynyt sisällä ja oksensin, vaikken ollut syönyt/juonut mitään. Kun olo vatsataudista oli jotakuinkin normalisoitunut, menin treeneihin juoksemaan satasen vetoja. Juoksu kulki hitaasti ja tuli todella huono olo, eli eipä olisi kannattanut.

Huonosti menneiden treenien jälkeen nousi vielä illalla kuume ja alkoi päänsärky sekä pieni kurkkukipu. Sitä oloa jatkuikin sitten taas muutaman päivän. Vaikka kuume ei ollut korkea eikä kurkkukipu kova, menin varmuuden vuoksi käymään YTHS:llä. Siellä sairaanhoitaja katseli kurkkuuni ja oli sitä mieltä, että kaikki näyttää ihan normaalilta, joten varmaan vaan joku virus, joka on jo poistumassa. Pisti se minut kuitenkin varuilta nieluviljelyyn.

Koska viikonloppuna olo oli jo varsin normaali, eikä ainakaan kovin sairas, sovin valmentajan ja oppaan kanssa meneväni tänään treeneihin. YTHS:n sairaanhoitaja soitteli perjantaisen nieluviljelyn tuloksia ja ”varmaan poistuva virus” olikin sitten A-streptokokki-bakteeri. Hyvin pienioireinen angiina, siis.

Vaikka oireita nyt lähtökohtaisestikin oli suht vähän ja tällä hetkellä ei enää käytännössä mitään, taitaa olla viisainta lykätä treeneihin paluuta vielä hetken. Menin googlaamaan aihetta ”angiina ja urheilu”, eikä se vastauksena tullut mahdollinen sydänläppien tulehtuminen tai tuhoutuminen kuulosta järin houkuttelevalta.

Mutta minä tahdon treenata! Olen nyt ollut kaksi viikkoa treenaamatta, varmaan siis vielä kolmannenkin. EM-kisoihin on noin 1,5 kuukautta. Pitäisi päästä juoksemaan! Ja hyppäämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *