Sisuskalut uuteen uskoon – Hei hei, refluksitauti!

Tasan vuosi sitten oli Rion paralympialaisten avajaispäivä. Minä seurasin avajaisia Suomen toimiston telkkarista, koska seuraavana päivänä oli sadan metrin kisa. Tänään en valmistaudu kilpailusuoritukseen vaan leikkaukseen.

Refluksitauti on melko tehokkaasti häirinnyt urheiluani ja arkeani tänä vuonna. Heinäkuussa MM-kisoissa olin tyytyväinen, että kykenin hyppäämään kaikki kuusi kisahyppyä – kisan jälkeen istuin penkillä ja itkin kivusta. MM-kisoista palattuani treenasin lähinnä höntsäilymielessä keihästä, en juossut tai hypännyt. Oli vähän inhottavaakin tajuta, miten paljon omat lajini pahensivat refluksioireita. Ilman juoksemista tai hyppäämistä oli paljon parempi olo. Vähän siinä kävi mielessä sekin, että olisin saattanut selvitä helpommalla huhti-heinäkuun, jos en olisi urheillut…

Tänään olen siis menossa leikkaukseen, sisuskaluni pistetään hieman uuteen uskoon. Löysä ruokatorven alaosa kiristetään niin, ettei vatsalaukun sisältö pääse enää nousemaan ylös ruokatorveen. Elän vakaasti siinä toivossa, että tämän päivän jälkeen saan sanoa refluksitaudille ”hei hei”, eikä minulla olekaan enää jatkuvaa närästystä ja huonoa oloa. Ehkä voisin taas urheillakin kunnolla!

Siitä, että pääsen leikkaukseen, kiitos kuuluu Paralympiakomitealle ja Folksam-vakuutusyhtiölle. Sain tänä vuonna Paralympiakomitean kautta Folksamin sairaskuluvakuutuksen, joka on tullut todella tarpeeseen: viimeisten yhdeksän kuukauden aikana olen rampannut lääkärissä ja tutkimuksissa ehkä enemmän kuin ikinä, nyt vielä sitten leikkauskin. Pitihän minun ottaa vakuutuksesta kaikki ilo irti!

Tyylikkäästi myös aloitan uudessa työssäni heti kolmen päivän jälkeen sairaslomalla.

Nyt istuskelen heräämössä odottamassa anestesialääkäriä. Kohta minua viedään.

2 kommenttia artikkeliin ”Sisuskalut uuteen uskoon – Hei hei, refluksitauti!


  1. Toivottavasti leikkaus helpottaa tilannettasi ja pääset nauttimaan nomielämästä sen jälkeen.


    1. Ainakin näin vajaa viikko leikkauksen jälkeen vaikuttaa tosi hyvältä! 🙂 Refluksioireita ei ole ollut enää ollenkaan. Toki nyt vielä leikkauksesta pitää toipua, mutta sehän nyt tässä vähitellen tapahtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *