Tietoja

Hei!

Olen Ronja, 25-vuotias tietojenkäsittelytieteen opiskelija ja yleisurheilija. Nykyisin asun Espoossa, vaikka henkisenä kotikaupunkinani tuleekin ehkä aina olemaan Tuusula, jossa asuin lapsuuteni. Opiskelin pääaineenani suomen kieltä, kunnes rakastuin ohjelmointiin ja loikkasin käpistelijäksi. Nyt tietojenkäsittelytieteen opintoja on takana kolmisen vuotta.

Kilpailen pituushypyssä ja pikajuoksussa luokassa T11, joka on täysin sokeiden luokka. Tulin Rion paralympialaisissa pituushypyssä yhdeksänneksi. Muutoin arvokisoissa olen saavuttanut viisi EM-mitalia ja olin vuoden 2015 sekä 2017 MM-kilpailuissa pituushpyssä viides. Oppaanani harjoituksissa ja kilpailuissa toimii veljeni Jesper ja seurani on maineikas Helsingin kisa-veikot.

Rakastan ohjelmointia, mutta erityisen intohimoisesti suhtaudun saavutettavuuteen. Digitaaliset palvelut – verkkosivut, mobiilisovellukset ja kaiken maailman laitteet – mahdollistavat upeita asioita, tekevät arjesta sujuvaa ja miellyttävää. Jokaisen tulisi siis pystyä hyödyntämään digipalveluita, myös silmät kiinni tai ilman käsiä. Siihen minä pyrin. Kaikille saavutettavien verkkopalveluiden tekeminen on osaamiseni ytimessä. Tällä hetkellä hyödynnän osaamistani esimerkiksi Somettamalla uutta kohtaamista -hankkeessa sovellussuunnittelijana.