Tietoja

Hei!

Olen Ronja, 26-vuotias tietojenkäsittelytieteen opiskelija ja yleisurheilija. Nykyisin asun Espoossa, vaikka henkisenä kotikaupunkinani tuleekin ehkä aina olemaan Tuusula, jossa asuin lapsuuteni. Opiskelin pääaineenani suomen kieltä, kunnes rakastuin ohjelmointiin ja loikkasin käpistelijäksi. Nyt tietojenkäsittelytieteen opintoja on takana kolmisen vuotta.

Kilpailen pituushypyssä ja pikajuoksussa luokassa T11, joka on täysin sokeiden luokka. Tulin Rion paralympialaisissa pituushypyssä yhdeksänneksi ja Berliinin EM-kilpailuissa syksyllä 2018 voitin 100 metrillä kultaa. Arvokisoissa olen saavuttanut seitsemän EM-mitalia ja olin vuoden 2015 sekä 2017 MM-kilpailuissa pituushypyssä viides. Oppaanani harjoituksissa ja kilpailuissa toimii veljeni Jesper ja seurani on maineikas Helsingin kisa-veikot.

Rakastan ohjelmointia, mutta erityisen intohimoisesti suhtaudun saavutettavuuteen. Digitaaliset palvelut – verkkosivut, mobiilisovellukset ja kaiken maailman laitteet – mahdollistavat upeita asioita, tekevät arjesta sujuvaa ja miellyttävää. Jokaisen tulisi siis pystyä hyödyntämään digipalveluita, myös silmät kiinni tai ilman käsiä. Siihen minä pyrin. Kaikille saavutettavien verkkopalveluiden tekeminen on osaamiseni ytimessä. Tällä hetkellä hyödynnän osaamistani parantamalla konsulttityönä palveluiden saavutettavuutta sekä luennoimalla ja kouluttamalla aiheesta.

Olen hurahtanut täysin myös käsitöihin. Neulon, ompelen, virkkaan. Lähes kaikkialla minut voi nähdä puikot kädessä. Rakastan sitä, kuinka voin käyttää luovuuttani uusia töitä suunnitellessani.